Foto saya
Every heart has a story to tell . And This is mine ♡

Sabtu, 13 Ogos 2011

sewaktu dahulu ~~

Assalamualaikum ^_^

em ... korang sume sihat ?? pose tak ?? haaaaa ... baju raye da beli ?? bape pasang ??
wane ape ??

haha...adehh ..banyak betol soalan kan ..kan ?? * silly *

weee..arini shu ada something nak share n korang sume ..
oke2 ..da ready ??

1
2
3
4
5 .......


arini shu nak cite sikit time shu kecik2 dulu ..

kampung aku lebih cantek dari pic ni ..hikhik



alkisah ...

aku dilahirkan di JERANTUT, pahang ...aku lahir kat umah oke !!
mak aku cakap ,jiran aku yang jd bidan time to ..coz time to ayah aku xdew kat umah ..tokwan aku pon sme ..so ,panggil jew la tok nek kat sebelah to ..xsilap la ,,aku lahir tengah hari ....

nenek aku cakap aku tembam giler2 time kecik ..aku dok pahang sampai umur aku 4 tahun ...then ayah aku dapat keje kat SABAH ..so kami pon pindah la kat sne ...time to abang aku umur 10 tahun kot ..adik aku lak baru bape bulan ..
weee....first time naik kapal terbang memang mengerikan !!
kecut perut dibuatnye ....aku ase jantung aku cam nak tercabut jew ..seriusy !! takut sangat ...
mule2 kami naik kapal terbang yg kecik ..then sampai kat lapangan terbang kuala lumpur..pasto naek lagi kapal terbang ..tapi besar sikit ..boing !
then sampai kat lapangan terbang kota kinabalu ..then fly lagi sampai la kat lapangan terbang lahad datu..sampai jew sane ,ade orang jemput ...then bawak g umah baru ..

aku dok sne sampai umur aku 10 tahun ..
time raye kami kene balik 2 tahun sekali jew ..sedih bukan ??
memang sedih !!
tp xpew ...orang2 sabah sumenye baik2 ...

time balik raye tuh aku memang pulun habes ..maknenye aku beraye sangkan la ...
kalo bab makan ny toksoh nak cakap la ..memang hebat !!
nak katekan aku tawaf 1 kampung tuh !! hahaha ...nak kumpul duit raye la katakan !

time malam plak ,,aku n sedare2 aku xpg terawih ..baik besa baik kecik ..heheh ..kami dok main mercun n bunge api kat luar umah tok aku to ...
yang paling best xterkate ,,umah tok aku to jadi tumpuan budak2 ...
sume budak2 datng berkumpul kat umah to then maen sme2 ...
well ..aku lak dok dating !!
hhaha ..xdew la ...aku dok mengusha dorang men jew la ...coz aku xberani men mercun ny ..seram ..meletup sne sini ..last2 putus jari baru taw !!

kat sebelah umah tok aku to dye ada ramai cucu lelaki ... hahaha
encem 2 plak to .. kami men dgn mereka la ..nak katakan dorang ni tauke mercun n ketua la jugk !!
tp sekarang ny da besa da ..banyak da abes sekolah ...
rindu la kat mereka ...!!
ahaha ...
tahun lepas aku balik kampung , aku nampak dye ...haiya !!
ehh ,malas la cakap ......

time berbuke lak juadah yang paling penting sekali ..ialah
MERTABAK
aku mmg suke gile2 lak makanan ny ..
mertabak kat jerantut paling terbaik laaa !!

bile bersahur lak banyak beno makanan !
penuh 1 meje to ..
atuk aku cakap xpew demi cucu dye !1
alahai SO SWEET *Yaaakkkk*

sekarang masing2 da besa ..semangat nak men mercun da pudar !!
weeee :( ..
eeiihh ,,xsonok !!


em ..k laa ...
assalamualaikum .
selamat berpose kawan2 ..heheh
pose penuh dapt duit raye oke ?? !!

5 ulasan:

Mohd Ismail berkata...

uyyo lahir kat uma..gne bidan ke?

miZz_nizZ berkata...

aku dlu pun cmtu!siapjd tukang bg slm lg utk msuk umah..kmdian xnk mkn!!nk duit je.lwk tol.haha

iSmaZuRina berkata...

is pun lahir kat rumah jugak.. :)

Mr.Freeze a.k.a Izmal berkata...

wow..cantik !! :)
kagum tgk..

ct shu :) berkata...

hhahahhahaa ...^_^