Foto saya
Every heart has a story to tell . And This is mine ♡

Isnin, 8 Ogos 2011

buat tatapan kite semua :)

Assalamualaikum semua ..

weee ...arini shu nak share ikit 1 info kat korang semua ...
actually benda ni shu amek dalam majalah SEKOLAH TEKNIK SLIM RIVER 2009 abg shu punye ..
tadi pas kemas bilik dye then terjumpe majalah ny ..shu pon bukak la ...bace ape yang patut ..
finally tertarik dengan nukilan ni :


Ah .mengapa aku harus mengalah ?? mengapa pula aku harus ketinggalan ??
kenapa mereka boleh berjaya sedangkan aku tidak ?? mengapa ??
itulah sebabnya aku asyik termenung ..aku terkenangkan nasib diri yang sering kebelakang ..
orang lain melangkah setapak ..aku baru nak mengorak ..mengapa ??
orang tua ada berkata '' BELAKANG PARANG DIASAH LAGIKAN TAJAM ''
habis aku ni apa ?? kayu ??
batu ??
pepatah pon ada berkata ''JIKA TIDAK DIPECAHKAN RUYUNG MANAKAN DAPAT SAGUNYA ''
ah ...USAHA ...!!! yaa USAHA !!
adakah aku telah berusaha ???
orang belajar aku pon belajar .orang ke kelas tambahan akupon pegi
silapnye orang pandai aku baru nak pandai !!
cikgu mengajar aku pon nak mengjar sama ...
cikgu bersuara aku pon nak bersuara ..kalau xpon berangan ....
lalu sapa yang SALAH ????
cikgu ??? BUKAN !!!!!
yang salah tu diri aku sendiri ..
dah tahu nak belajar saja buat xnak belajar ....
sampai bila aku nak mengamalkan sikap macam ni ???
sampai bila ???
jangan sampai pepatah orng melayu '' BARU TERANTUK BARU TERNGADAH ''
ingatlah wahai kalian semua termasuk jugak aku !!
'' SESAL DULU PENDAPATAN SESAL KEMUDIAN TIDAK BERGUNA ''


ingatlah IBU BAPA kita :)


like they :)



cam gini jugak

renung-renunglah diri anda ........

2 ulasan:

cik aisha berkata...

nak buat pape pun...jangan dilupakan mak bapa yg dah membesarkan kta....:)

|| A r a W a n i || berkata...

Yang penting..kejayaan tuh xkan dtg bergolek kan? Bukan senang nak jadi senang tau...=)